Salt Wave Mix 2006


2006 inleddes ett samarbete mellan squaredansklubbarna Saltsjö SD, Nacka, och Ocean Waves SDC, Lidingö. Arrangemanget hålls varje år i början av sommaren och klubbarna står som värd vartannat år.

Lördagen den 10 juni kl 14 samlades ett 80-tal squaredansare från de båda klubbarna ute på Elfvik på Lidingö i ett underbart sommarväder. En arbetsgrupp med tre dansare från varje klubb hade under en lång tid planerat och lagt upp programmet under dagen. De var också sheriffer under hela dagen.
Saltsjös caller Calle Brunér hade till sin hjälp även Cold Mountain Band (countryband med 4-5 musiker).

Eftermiddagen inleddes med tävlingar, där klubbarnas olika personer var indelade i sex lag med ca 10-12 personer i varje lag. Det var stövelkastning, varpa, lassokasting, bollkasting och balansträning med liten boll på planka samt lite kunskapsträning om bl a cowboys och indianer och deras historik. Naturligtvis med fina priser till vinnande laget.
Det var också dragkamp mellan klubbarna där Ocean Waves avgick med segern och senare fick ta emot ett vandringspris.

Korv och hamburgare med drycker fanns hela tiden att köpa.

Dansa gjorde vi både ute till Calle och inne till Cold Mountain Band med Calle som caller både under eftermiddagen och senare efter en härlig middag med Chili con carne och med goda tårtor och kaffe till efterrätt.

Vid 23-tiden avslutades det hela.

Vi ser redan fram emot att besöka Saltsjö nästa år.

Bilder hittar du här.

En artikel som skrevs i Lidingö Tidning 13 juni 2006 hittar du här.Sidan uppdaterades senast 2007-09-03