Dalarna – Sveriges hjärta och ett land fyllt av charm, historia och fantastiska utflyktsmål. Men låt oss ta en annan väg än de vanliga turiststigarna och ge dig en inblick i Dalarnas gömda skatter. Dessa pärlor är kanske inte lika välkända, men de bjuder på minst lika oförglömliga upplevelser!

Hällristningarnas Hemlighet

Vem hade trott att Dalarna döljer en mystisk och fascinerande värld av hällristningar? Gör dig redo att stiga tillbaka i tiden när du besöker Amsbergs Hällristningsområde. De urgamla klippmålningarna ger oss en glimt av människors liv för tusentals år sedan. Utforska de föreställande bilderna av människor, djur och symboler som berättar historier från en svunnen era. Låt fantasin flöda när du betraktar dessa gåtfulla ristningar och känn dig som en äventyrare på en tidsresa!

Skrattspelet i Skinnarspelen

Vem säger att man inte kan skratta på historiska platser? Ta dig till Skinnarspelen, där historia och humor kombineras på ett unikt sätt! Skinnarspelen är en teaterfestival som arrangeras varje år i Ludvika och bjuder på en härlig mix av teaterpjäser, komedi och folklustspel. Här möter du skickliga skådespelare som tar dig med på en resa genom Dalarnas kulturhistoria, kryddat med en dos skratt och glädje. Det är en underbar möjlighet att njuta av Dalarnas traditioner på ett lekfullt och oförglömligt sätt!

Klättring för Nybörjare i Idre 

Är du en äventyrslysten själ som alltid har velat testa klättring, men tvekat på grund av bristen på erfarenhet? Oroa dig inte! I Idre hittar du klättring för nybörjare, perfekt för den ovane äventyraren. Följ med på en guidad tur där du får lära dig klättringens grunder och ta dig an väggarna i trygg miljö. Utsikten från klipporna när du väl når toppen är värt varenda klättrat steg. Ge dig själv den där extra adrenalinkicken och en dos stolthet när du har bemästrat ditt första klätteräventyr!

Vasaloppsmuseet: Historia och Längdåkning

Dalarna är känt för Vasaloppet, men det finns så mycket mer att upptäcka om denna anrika skidtävling. Besök Vasaloppsmuseet i Mora och fördjupa dig i Vasaloppets rika historia. Lär dig om legendariska skidåkare, se autentiska skidor från förr och upplev den härliga stämningen som omger denna prestigefyllda tävling. Ta även chansen att prova på längdskidåkning i spåren där den första Vasaloppsvinnaren en gång gled fram. Det blir en unik kombination av lärande och aktivitet för den skidentusiasten!

Den Förtrollande Fågelsjön

Sagolika vyer väntar dig vid Fågelsjön, en dold pärla mitt i den dalsländska naturen. Vandra längs sjöns strand och låt dig förtrollas av det spegelblanka vattnet och de omgivande grönskande skogarna. Ta med en picknickkorg och slå dig ner vid vattnet för en avkopplande stund. Om du är tur nog kan du få se de många fågelarter som bor i området och låta naturens symfoni sjunga för dig. Fågelsjön är den perfekta platsen för den som söker lugn och ro i naturens famn!