Kroatien, beläget vid Adriatiska havet, är en pärla i Medelhavsregionen. Landet har allt som behövs för en minnesvärd semester – vacker natur, historiska sevärdheter, god mat och stränder som tar andan ur dig.

Naturskönhet

Kroatien bjuder på enastående naturskönhet med sina nationalparker och öar. Plitvice Lakes National Park är en av de mest kända attraktionerna, känd för sina kaskader av turkost vatten och frodig grönska. Här kan du vandra och utforska den fantastiska naturen.

Kulturarv

Kroatien har en rik historia och kulturarv som sträcker sig tillbaka till antiken. Städer som Dubrovnik och Split är fulla av historiska sevärdheter, inklusive välbevarade gamla stadskärnor, imponerande slott och romerska ruiner.

Mat och dryck

Kroatisk mat är en smakrik blandning av medelhavsrätter och centraleuropeiska influenser. Prova färsk skaldjur, grillade rätter och de lokala vinerna. En måltid på en av de många familjeägda restaurangerna är en oförglömlig upplevelse.

Stränder

Med över tusen öar och en lång kustlinje erbjuder Kroatien fantastiska stränder. Välj mellan stenstränder och sandstränder, och njut av kristallklart vatten. Zlatni Rat Beach på ön Brac är en av de mest kända stränderna i landet.

Aktiviteter

För de äventyrliga finns det gott om aktiviteter att välja mellan, inklusive vattensporter, vandring, cykling och segling. Utforska öarna och kusten, och upptäck de dolda pärlorna i Kroatien.

Dubrovnik

Dubrovnik, även känd som ”Pärlan vid Adriatiska havet”, är en historisk stad med en välbevarad medeltida stadskärna. Besökare kan promenera längs stadsmurarna, utforska gamla kyrkor och palats samt njuta av fantastisk utsikt över Adriatiska havet. Dubrovnik är också känd som inspelningsplatsen för TV-serien ”Game of Thrones.”

Split

Split är en livlig stad vid Adriatiska kusten som är känd för sitt romerska palats, byggt av kejsar Diocletianus. Här kan du vandra genom de smala gränderna, besöka Diocletianus palats och njuta av det pulserande nattlivet vid Riva-promenaden. Från Split kan du också ta färjor till de omgivande öarna.

Hvar

Ön Hvar är en av Kroatiens mest populära öar och är känd för sitt soliga klimat, vackra stränder och livliga nattliv. Här kan du besöka staden Hvar med sin charmiga gamla stad, utforska lavendelfälten och njuta av en avslappnad strandsemester.

Plitvice Lakes National Park

Plitvice Lakes National Park är en naturskatt med sina kaskader av turkost vatten och vackra vattenfall. Det är en av Kroatiens mest populära nationalparker och ett paradis för naturälskare. Besökare kan vandra längs de välskötta stigarna och uppleva den otroliga skönheten i parken.

Rovinj

Rovinj är en charmig kuststad i Istrien med smala gränder, färgglada hus och en romantisk atmosfär. Staden har en rik historia och en vacker hamn. Besökare kan utforska de pittoreska gatorna, besöka kyrkan St. Euphemia och njuta av färsk fisk och skaldjur på lokala restauranger.