Att uppleva den charmiga staden Split och dess omgivande skönhet är en dröm för många resenärer. Men för att börja ditt äventyr i denna kroatiska pärla behöver du först hitta den bästa vägen hit. Lyckligtvis finns det flera enkla och bekväma sätt att flyga till Split, och i denna artikel kommer vi att guida dig genom dem.

Split är en av Kroatiens mest populära destinationer, och det är inte svårt att förstå varför. Från det ögonblick du stiger av planet i Split Airport, kommer du att omges av den medelhavsinspirerade atmosfären och spänningen över de äventyr som väntar. Så låt oss börja med att utforska de bästa sätten att nå denna fantastiska stad.

Upptäck Skönheten i Split

Split är en pärla vid Adriatiska havets kust och en av Kroatiens mest fascinerande destinationer. Den här historiska staden har en rik kulturarv och en fantastisk medelhavsmiljö som gör den till en lockande plats för resenärer från hela världen. Om du letar efter en destination som erbjuder allt från historia och kultur till sol och hav, är Split den perfekta platsen för dig.

Stadens mest ikoniska landmärke är Diocletianus palats, som byggdes på 300-talet av den romerske kejsaren Diocletianus. Detta imponerande palats är en av världens bäst bevarade romerska monument och har blivit en del av Split’s stadskärna. Gå igenom palatsets gamla stenpassager och upplev historien som kommer till liv omkring dig. Du kan även besöka Split’s arkeologiska museum, som innehåller en imponerande samling av romerska artefakter och konstverk.

Split har också en livlig och färgstark kultur som du kan uppleva på stadens gator och torg. Ta en promenad genom stadens gamla stan och du kommer att stöta på charmiga kaféer, restauranger och butiker. Här kan du prova autentiska dalmatiska rätter och njuta av en kopp kroatiskt kaffe medan du tittar på det livliga folklivet.

Natursköna Skönheter

Men Split har inte bara historia och kultur att erbjuda – det har också en fantastisk naturlig skönhet. Staden är omgiven av kristallklart hav och spektakulära berg, vilket gör den till en utmärkt destination för naturälskare. En kort båttur bort hittar du öarna Brac, Hvar och Vis, som alla erbjuder fantastiska stränder och vackra landskap.

Om du föredrar att utforska landskapet på fastlandet kan du bege dig till nationalparken Krka, där du kan vandra genom pittoreska dalgångar och beundra de imponerande vattenfallen. Nationalparken Plitvice är också en kort bilresa bort och är känd för sina turkosblå sjöar och vattenfall som omges av frodig skog.

Nattliv och Underhållning

Split är inte bara en destination för dagtid – staden har också ett pulserande nattliv. Efter solnedgången kommer Split till liv med restauranger, barer och klubbar som erbjuder underhållning för alla smaker. Upplev den lokala musikscenen och dansa natten lång under stjärnorna.

Split är en destination som har något att erbjuda alla typer av resenärer. Oavsett om du är intresserad av historia, kultur, natur eller nattliv, kommer du att hitta något att älska i denna vackra kroatiska stad. Så varför vänta? Planera din resa till Split och upplev allt detta underbara resmål har att erbjuda.

Vädret i Split

Vädret Split

Utforska klimatet i Split året runt med vår informativa tabell över genomsnittliga temperaturer och nederbördsmängder per månad! Oavsett om du planerar en sommarsemester i solen eller en vinterresa till denna vackra kroatiska stad, kommer vår tabell att hjälpa dig att göra de rätta besluten för din resa. Upptäck när det är bäst att besöka Split och njuta av allt som denna underbara destination har att erbjuda.

Genomsnittliga temperaturer och nederbörd i Split per månad
Månad Genomsnittlig Temperatur (°C) Nederbörd (mm)
Januari 10 66
Februari 10 61
Mars 12 61
April 15 51
Maj 20 52
Juni 24 44
Juli 27 25
Augusti 27 35
September 24 59
Oktober 20 80
November 15 96
December 12 85